top of page

RESUME

OM MEG

Per Kristian Skalstad debuterte som dirigent i 2002 og har siden etablert seg som en svært allsidig orkesterleder. Han dirigerer regelmessig ballettoppsetninger, men også opera, teatermusikk og symfoniske produksjoner.

De senere år har han gjestet bl.a. Den Norske Opera & Ballett, Den Kongelige Ballett i København, Den Finske Nasjonalballett, Det Norske Kammerorkester, Trondheimsolistene, Det Norske Blåseensemble, Kristiansand Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester, Telemark Kammerorkester og Arktisk Filharmoni.

Skalstad dirigerer regelmessig for Nasjonalballetten. Siden 2004 har han ledet mer enn 30 produksjoner, i verk som bl.a. Giselle, Nøtteknekkeren, Svanesjøen, Tornerose, Carmen, Vårofferet og Don Qujiote. Han har også ledet balletter av Balanchine, Kylian, Forsythe og Lightfoot/Leon; i tillegg til flere verdenspremierer, som f.eks. “A Swan Lake” av Ekman/Karlsson.

Han debuterte med Den Kongelige Ballett i København i 2022, og dirigerer også for Den Finske Nasjonalballett og Nederlands Dance Theatre.

Per Kristian Skalstad er også en aktiv operadirigent, og har ledet produksjoner av bl.a. Figaros bryllup, La clemenza di Tito, Dido og Aeneas, La Cenerentola, Carmen, Rigoletto og Brittens
“Let's make an opera”. Han har også ledet nyskrevne operaer, som bl.a. “Heksene” av Marcus Paus, “Kiberg-odysseen” av Trygve Brøske og “Querini-operaen” av Henning Sommerro.

Skalstad har arbeidet med solister som Leif Ove Andsnes, Lise Davidsen, Isabelle Van Keulen,
Ian Bostridge, Gidon Kremer, Paul Lewis, Lars Anders Tomter, Truls Mørk, Martin Frost, Tine Ting Helseth and Jean Guihen Quyeras.

Han dirigerte urframføringen av Bent Sørensens 2. klaverkonsert med Det Norske Kammerorkester (DNK) i 2009, og har senere tatt med dette verket til festspillene i Bergen, Musikkhalle i Hamburg, Proms i Royal Albert Hall, London, og til Ojay Music Festival i California, USA. I 2018 dirigerte han innspillingen av dette verket med Andsnes og DNK, i tillegg til Sørensens trompetkonsert med Tine Ting Helseth. Skalstad har også dirigert DNK på konserter i Wigmore Hall, London; og i Carnegie Hall, New York.

Per Kristian Skalstad er kunstnerisk leder for Telemark Kammerorkester, et ensemble med hovedfokus på samtidsmusikk. Skalstad var medlem av Oslo Strykekvartett fra 1991 til 2007. Han var 2. konsertmester i operaorkesteret fra 1993 til 2005, og har vært medlem av Det Norske Kammerorkester siden 1988. Han avla diplomeksamen i fiolinspill i 1995 og i orkesterledelse i 2002; begge ved Norges Musikkhøyskole.

bottom of page